- Bij onze buren -

De Bloemenbeek ligt ongeveer twee kilometer van de grens van Duitsland. Het Duitse grensgebied is een prachtig gebied voor fietstochten en wandelingen en er zijn steden en bezienswaardigheden waarvoor u echt wel even de grens over wilt.

lees verder »

Münster
Universiteitsstad Münster is een levendige grote stad waar van alles te zien en te beleven is, zoals de Stadskerk St. Lamberti, de bekende dierentuin Allwetterzoo en het archeologisch museum. Münster ligt in een schilderachtig parklandschap waar u kunt genieten van de vele kastelen, landhuizen en tuinen.

Bad Bentheim
Pal over de grens, op circa een kwartier afstand van De Bloemenbeek, ligt Bad Bentheim, kuuroord en historisch stadje met een prachtig kasteel. De omgeving van Bad Bentheim biedt met verschillende beschermde natuurgebieden veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.

Gronau/Epe
In de omgeving van Gronau en het stadsdeel Epe zijn veel bossen, weilanden en veengebieden waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen. Op Inselpark Gronau bevinden zich de piraten- en bosspeeltuin, de piramiden, het waterlabyrint en de tuinen en het watereiland. Tevens is hier het Rock ’n Popmuseum gevestigd. Midden in de stad ligt het Stadspark met speeltuinen en een gratis toegankelijk klein dierenpark.

Nordhorn
Nordhorn, ook wel de ‘groene waterstad’ genoemd, ligt vlak over de grens bij Denekamp. Nordhorn heeft vele hofjes, een rijk cultureel leven, prachtige natuur en mooie wandel- en fietsroutes.

Daarnaast beschikt Nordhorn over een mooie dierentuin met speeltuin.
Kijk hier voor meer informatie.

Reserveren