- In de nabije omgeving van
De Bloemenbeek & De Lutte -

De grootste bron van inspiratie van De Bloemenbeek is Twente als hét landgoed van Nederland. Typerend voor Twente is de rust. Die rust merk je als je met mensen praat, proef je wanneer je van het eten geniet en voel je wanneer je fietst of wandelt door het prachtige landschap. Twente nodigt uit om te genieten van de rijke natuur, de pittoreske dorpjes, de cultuur en de bourgondische gastvrijheid.

Twente herbergt tal van landgoederen die de moeite waard zijn door de monumentale gebouwen, de ligging in de mooie natuur, de kunst, de tuinaanleg, de architectuur, enzovoorts.

lees verder »

De Lutte
De Lutte is een kerkdorpje in de gemeente Losser. De omgeving is zeer geschikt voor fiets- en wandeltochten, waarvan de meeste leiden over de kleine ‘Lutterse bergen’: de Tankenberg, de Paasberg, de Hakenberg en de Austieberg.  In die dorpskern staat de Hellehond, een standbeeld van een hond die vroeger bij de boeren langs de huizen kwam om de dood aan te kondigen door voor het huis van een stervende te blaffen en te huilen.

Oldenzaal
Al eeuwen bepaalt de prachtige St. Plechelmusbasiliek, rond 1150 gebouwd, het gezicht van Oldenzaal. Ook het Palthehuis en de zeventiende-eeuwse gevels zijn historische pareltjes. Daarnaast is het in de binnenstad goed toeven dankzij de vele winkelstraten, bars, cafés en eetgelegenheden. Net buiten Oldenzaal ligt recreatiepark Het Hulsbeek.

Ootmarsum
In het historische stadje Ootmarsum, de kunststad van Twente, zijn galerieën van bekende kunstenaars zoals Ton Schulten, Maureen Knobben, Bianca Leusink, Annemiek Punt, Lambert Oude Wesselink, Marijke Kuiphuis en Frans Houben. Naast de kunst is bijvoorbeeld een bezoek aan het openluchtmuseum Los Hoes is een echte aanrader.

Losser
Losser wordt ook wel ‘De Schatkamer van Twente’ genoemd. De gemeente Losser ligt in een natuurrijke omgeving bestaande uit bos, zandverstuivingen en heidevelden. Arboretum Poort Bulten, vogelparadijs de Oelemars, natuurgebied het Lutterzand en het stuwwallengebied zijn echte groene trekpleisters.

Dinkelland
Onder de gemeente Dinkelland vallen nog meer kerkdorpen en buurtschappen. In Noord-Deurningen staat het klooster van de St. Nicolaasstichting. Het dorpje Tilligte en buurtschap Brecklenkamp bieden vele oude boerderijen en molens in een prachtige en betoverende omgeving, waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen.

Denekamp
In Denekamp, dicht bij de grens met Duitsland, is een bezoek aan het belevingsmuseum en landschapscentrum Wonderryck Twente een aanrader. Dat geldt evenzeer voor landgoed Singraven met zijn bekende watermolen.

Reserveren