- De ziel van de kunstenaar zit in de materie waarmee zij werkt -

Na de succesvolle expositie van de prachtige schilderijen van de Spaans/Nederlandse topkunstenares Lita Cabellut die in het afgelopen jubileumjaar de muren van de Bloemenbeek verfraaiden, biedt de Bloemenbeek u nu opnieuw een kunstenares aan van internationale faam! De van oorsprong uit de Oekraïne afkomstige, maar al sinds 18 jaar in Nederland woonachtig en werkende Svetlana Tartakovska. Kenners zien direct de bijzondere kwaliteit van haar prachtige schilderijen waarop -zeer realistisch- portretten zijn afgebeeld. Portretten met een bijzonder verhaal: sommige vertellen de trieste werkelijkheid van jonge meisjes die -nog steeds- uitgehuwelijkt worden, andere bieden u als kijker een blik op diverse modellen die Svetlana Tartakovska de afgelopen decennia al geschilderd heeft.

Wellicht de bekendste daarvan is het schilderij dat zij van mediatycoon Joop van den Ende gemaakt heeft en waarmee zij het tv-programma ‘Sterren Schitteren op het Doek’ in 2013 gewonnen heeft.

Op 23 september de dag dat haar tentoonstelling in het museum MEAM in Barcelona van start gaat, is Svetlana Tartakovska te gast in Landhuishotel De Bloemenbeek. Svetlana wilde deze bijzondere bijeenkomst -die al langer gepland stond- niet aan haar voorbij laten gaan. In De Bloemenbeek hangen enkele nieuwe werken van Svetlana Tartakovka uit dezelfde serie waarmee zij in Barcelona exposeert.

De belangstelling voor haar prachtige schilderijen neemt bijzondere vormen aan: het oktobernummer van het tijdschrift ‘Palet’ wijdt een coverartikel aan haar en ook andere tijdschriften hebben artikelen over haar gepubliceerd. In 2018 exposeert Svetlana Tartakovska in Duitsland, in München en Keulen, beide in galeries waar eerder Warhol, Keith Haring en Gerard Richter hun werk presenteerden.

Deze unieke tentoonstelling wordt ook deze keer weer mogelijk gemaakt in samenwerking met de Amsterdamse kunstgalerie Gallery238 (www.gallery238.com)

 

 

Reserveren