- Dé schatkamer van Twente! -

Als gast van De Bloemenbeek heeft u toegang tot een walhalla van prachtige wandel- en fietsgebieden in de nabije omgeving en wat verder weg gelegen omgeving, alle uitgezet in de prachtige Twentse natuur. In Twente proef je de rust tijdens een wandeling of fietstocht. Twente biedt bossen met kabbelende beekjes, mooie uitzichten vanaf heuvels, heide met schapen, pittoreske dorpjes, oude watermolens en nog veel meer.

lees verder »

Natuurgebied Het Lutterzand
Het schitterende natuurgebied Het Lutterzand ligt midden in het Twentse Dinkeldal, op vijf minuten afstand van De Bloemenbeek. Het is een prachtig gebied van 750 hectare dennenbossen, zandverstuivingen en heide, doorkruist door de rivier De Dinkel.
’t Lutterzand betekent: plezierige uitstapjes, pootje baden, natuur, mooie zandstroken, spectaculaire oever-afkalvingen en vele mooie vogels.
Vlak achter ’t Lutterzand ligt het Jan Wesselinkhoes, een oud Saksisch ‘los hoes’.
De Bloemenbeek gebruikt deze locatie tijdens de Wining & Dining Experience voor een trouwerij of tijdens een diner of lunch.
Meer informatie: www.lutterzand.nl

Natuurgebied Springendal
Het bijzondere natuurgebied Springendal, gelegen ten Noorden van Ootmarsum, heeft de bijnaam De tuin van Nederland. Het heeft zeer bijzondere flora, waterbronnen, beekdallen, stuwwallen, schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes. Rond 1920 werd het Springendal aangekocht door de Enschedese textielbaron Jannink. Hij gaf het al eeuwenoude landbouwgebied het aanzicht van een landgoed met veel Engelse kenmerken.

Reserveren