- Culturele ontspanning ten top -

Twente, het Landgoed van Nederland, kent meer dan veertig musea met zeer uiteenlopende aandachtsgebieden. Van natuur tot techniek, van industrieel verleden tot kunst en van zoutwinning tot het agrarische leven.
Ook voor een heerlijk avondje uit kunt u in Twente terecht in één van de vele theaters. Naast de twee grote theaters in Enschede en Hengelo zijn er heel wat kleinere theaters die ook de moeite waard zijn. Voor u hier een klein voorproefje.

lees verder »


Rijksmuseum Twenthe

In Rijksmuseum Twenthe in Enschede krijgt u alle gelegenheid om uw verbeelding de vrije loop te laten. Het museum heeft een zeer rijke collectie kunst en cultuur. U kunt dwalen door de 36 zalen en genieten van de vele tentoonstellingen.
Meer informatie: www.rijksmuseumtwenthe.nl

Wonderrijck Twente
Wonderryck Twenthe, voorheen Natura Docet, is een uniek belevingsmuseum en landschapscentrum in Denekamp. Voor volwassenen én kinderen is het de mooiste manier om echt oog in oog te staan met de natuur van het Twentse land. Meer informatie: www.wonderryck.nl

Museum TwentseWelle
De Enschedese wijk Roombeek werd op 13 mei 2000 verwoest door de vuurwerkramp. In museum TwentseWelle wordt u verrast met allerlei verhalen over ‘de mens in Twente’, van jagers en verzamelaars tot de hedendaagse maatschappij. Onderdelen zijn de oude textielfabriek Het Rozendaal en een compleet lös hoes.
Meer informatie: www.twentsewelle.nl

Techniekmuseum HEIM
In Hengelo bevindt zich Techniekmuseum HEIM, een schatkamer van het industrieel erfgoed met grommende, tikkende, zuigende en ronkende machines. U kunt zelf machines in beweging zetten en de interactieve wereldbol bedienen.
Het museum is gevestigd in een pand dat op de lijst staat van rijksmonumenten.
Meer informatie: www.techniekmuseumheim.nl

Openlucht Museum Ootmarsum
Een van de pareltjes van het pittoreske kunstenaarsstadje Ootmarsum is het Openluchtmusem Ootmarsum. U krijgt een prachtig beeld van het Twentse plattelandsleven van een eeuw geleden. U vindt er typische Saksische boerderijtjes, compleet ingericht en met alle bijgebouwen. Het museum vertelt ook het verhaal van de ‘Heeren’, de bestuurders van vroeger, er is een onderhoudende expositie en u kunt er gratis een bezoekje brengen aan het woonhuis van de laatste Drost van Twente.
Meer informatie: www.openluchtmuseumootmarsum.nl

Theaters
Voor een heerlijk avondje uit kunt u in Twente terecht in één van de vele theaters. Naast de twee grote theaters in Enschede en Hengelo zijn er heel wat kleinere die ook de moeite waard zijn, zoals Hof 88 in Almelo, Het Vestzaktheater in Enschede, ’t Verborgen Theater in Boekelo, Kulturhus De Bijenkorf in Borne et cetera.

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede is een van de partners van het culturele hart van Enschede, Het Nationaal Muziekkwartier. In dit fraaie theater zijn het hele jaar door voorstellingen voor een heel breed publiek, van klassiek tot modern en alles wat daar tussenin zit.
Meer informatie: www.wilminktheater.nl

Schouwburg Hengelo
Schouwburg Hengelo biedt een aantrekkelijke programmering van voorstellingen en concerten in de genres: cabaret, dans, jeugd/familie, klassiek, musical, muziek, opera, show en toneel.

Meer informatie: www.schouwburghengelo.nl

Reserveren