- De Bloemenbeek blijft evolueren en innoveren! -

 

De Bloemenbeek is het eerste hotel in Europa dat een dak heeft met ZEP zonneceldakpannen. De dakpannen zijn onderdeel van een lopend verduurzamingsproces.

Er liggen zo’n 1300 keramische pannen waarin zonnecellen zijn verwerkt op een vleugel van ongeveer 130 vierkante meter. Samen wekken deze pannen op jaarbasis 11.500 kilowatt uur aan energie op.

Naast de dakpannen heeft De Bloemenbeek recent geïnvesteerd in betere isolatie en is er een klimaatplan gemaakt met airco en verwarming door middel van de nieuwste Daikin warmtepomp technologie. Het gehele gebouw kan hierdoor bijna zonder gas.

Bij De Bloemenbeek dragen we graag bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot o.a. door de elektrische oplaadpunten voor de elektrische auto of scooter en koken op inductie i.p.v. gas.

Aanleg meerdere ecologisch poelen t.b.v. wateropvang en bodem infiltratie. Ook zijn biotopen gecreërend voor amfibieën en zeldzame flora als gevlekte orchissen, sleutelbloemen maar ook struiken als gagel.

In 2020 wordt een ‘insectenhotels’ gerealiseerd en faciliteren voor een Imkerij voor resistente bijenrassen.

Al jaren lang maken wij gebruik van kruiden uit eigen kruidentuin & heuvel en van veel verantwoorde geteelde of geoogste producten uit eigen Twentse omgeving. Daarnaast staan op het landgoed hoogstam fruitboomgaarden met oude rassen.

 

Reserveren