- De Bloemenbeek in het nieuws! -

Gouden Koksmuts 2018

De acht teams die de jaarlijkse strijd om de Hanos Gouden Koksmuts aangaan, zijn bekend. De spannende wedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of één of meerdere Michelinsterren wordt gehouden op de eerste dag van de Horecava, maandag 8 januari 2018 (bron: Misset Horeca 1/11/2017)Deelnemende chefs Gouden Koksmuts Horecava 2018 bekend

De chefs die begin volgend jaar met elkaar wedijveren om de Hanos Gouden Koksmuts op de Horecava 2018 zijn:

RestaurantPlaatsChefSous-chefSous-chef
’t Amsterdammertje*Loenen aan de VechtMarco vd WijngaardDennis SteenbergenFloris Wieten
 Het Roode Koper*ErmeloDennis van den BeldGert vd HeijdenKevin Reijerse
De Heer Kocken*VughtJohn KockenThomas KockWayne Kropman
De Bloemenbeek*De LutteMatthijs MulderMichel Oude BooijinkSebastiaan Schreuder
Ciel Bleu Restaurant**AmsterdamJelle ConijnLars DrostAndreas Peter
’t Lansink*HengeloDavy RoordPeter ZwetslootJercy Frans
Hotel & Restaurant Merlet*SchoorlMarco HelslootBasz VargaRob Overdevest
De LoohoeveSchoonlooJeroen BrouwerMarleen BrouwerJorgo Tzanos

 

2e plek in wereldfinale kookwedstrijd voor Young Chefs van Chaine des Rotisseurs Internationaal!

Op zaterdag 9 september jl. vond de internationale Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie plaats is Frankfurt am Main. Michel Oude Booijink, al 4 jaar sous-chef bij  Landhuishotel de Bloemenbeek, vertegenwoordigde de Nederlandse Bailliage van de Chaîne des Rôtisseurs.

En hij heeft het waargemaakt! Met trots kunnen wij vertellen dat hij de tweede plaats heeft bereikt. Aan deze wedstrijd namen 19 jonge veelbelovende chefs vanuit heel de wereld deel.

In deze video vertelt hij over zijn voorbereiding en deelname aan de competitie.

De Nederlandse Bailliage maakt deel uit van de wereldwijde organisatie van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, die haar hoofdzetel in Parijs heeft. Meer dan 25 duizend mensen uit ruim zeventig landen zijn lid van de Confrérie. Met haar oprichting in het begin van de vijftiger jaren is de Nederlandse Bailliage van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs de oudste culinaire organisatie in ons land. Het ledenbestand kent zowel professionele leden zoals hotels en restaurants als niet professionele leden. Hierin onderscheidt de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs zich van andere culinaire organisaties.

‘Van Boer tot Bord’

Na het culinaire boek van ‘From Farm to Fork in Twente’ heeft op 8 mei jl. de boekpresentatie plaatsgevonden van de tweede editie van de culinaire uitgave ‘From Farm to Fork in the Netherlands’ verschenen met de meest toonaangevende (sterren)restaurants uit alle Nederlandse provincies. De Bloemenbeek is met haar twee chefs de cuisine zeer eervol verkozen als de Overijsselse vertegenwoordiging.

In dit schitterende boek wordt onder meer zeer sterk het belang van seizoensgebonden eten en streekproducten van oeroude bodem weerspiegeld als onderdeel van de Nederlandse eetcultuur!

Winnaar Jeunes Chefs Competitie bekend:
Michel Oude Booijink van Landhuishotel De Bloemenbeek
27 maart 2017

Persbericht Chaîne des Rôtisseurs 30 maart 2017

Telegraaf Stan Huygens Journaal vrijdag 24 maart 2017

8ste beste hotel van Nederland 

De reizigers van TripAdvisor hebben De Bloemenbeek in 2017 gekozen als nummer 8 van de 25 beste hotels van Nederland.

Bezoek Koningspaar aan Noord- Oost Twente

Donderdag 27 oktober jl. was wederom een hoogtepunt in de 50 jarige geschiedenis van De Bloemenbeek! We mochten de eervolle (middag)catering verzorgen bij stal Oosterbrook van Gert-Jan Bruggink & Pia-Luise Aufrecht. Ons Koningspaar heeft ervan genoten en we zien ze uiteraard graag en liefst ook gauw weer eens terug in ons deel van het mooie en gastvrije Twente!

Stan Huygens Journaal 10 oktober 2016
Het rijke leven van Twente

telegraaf-stan-huygens-military

­

Maïtre Debbie Küpers is  genomineerd  door Gault Millau voor de award: Talentvol Sommelier van het jaar!

Debbie behoort tot de groep beste jonge professionals in Nederland! Op zondag 25 september 2016 heeft ze haar talent getoond aan de vakjury. Geen wedstrijd, maar een ‘showcase’ waar visie, kennis en vaardigheden worden benadrukt ten overstaan van gerenommeerde collega’s en te midden van een groot publiek.

 

Landhuishotel De Bloemenbeek zet Twente ook internationaal op de kaart, Twente TV 29 juli 2016

Het jaarlijkse Twentebal, klootschieten tussen Oost en West 25 juni 

28 juni 2016

night@bloemenbeek 18 juni 2016 in samenwerking met Sint Plechelmus Harmonie

Op 18 juni 2016 heeft het concert van de Sint Plechelmus Harmonie op het landgoed van De Bloemenbeek plaatsgevonden vanwege het 50 jarig jubileum. Het landgoed van het hotel werd speciaal voor dit concert omgevormd tot sfeervolle concertlocatie. Met het thema 50 jaar muziek wordt een gevarieerd programma gebracht waaraan onder andere Ernst Daniël Smid en Karin Hertsenberg hun bijdrage hebben geleverd. Ondanks de tegenvallende weersomstandigheden bezochten zaterdagavond ruim 700 bezoekers het openluchtconcert van de Sint Plechelmus Harmonie.

Topvoetballers-voelen-zich-thuis-bij-bloemenbeek
(Nieuws in Twente 13 juni 2016)

FC Twente Allstars tegen Lucky Ajax bij SV
De Lutte 21 mei 2016
Op zaterdag 21 mei 2016 heeft FC Twente All Stars tegen Lucky Ajax gespeeld bij het Sportpark De Stockakker in De Lutte.

Jubilee lunch 1 april 2016
Het kan bijna geen toeval zijn..! De eerste zonnige dag van het jaar, waarbij niet alleen de zon schijnt maar ook de sterren stralen. Hierbij een korte impressie van onze Lunch Jubilee als start van ons 50 jarig jubileum jaar op 1 april jl. Tijdens deze lunch hebben 7 sterrenchefs uit Overijssel voor onze gasten de gerechten bereid. Samen met de geschonken wijnen als Zonneweelde, Bloemenbeek Cuvée van Wijnlandgoed de Hakenberg, Longridge, Aaldering Vineyard en Hillinger.

Raymond Strikker: ”De breuk tussen Ajax en Cruijff ontstond in ons hotel”
Hospitality Management april 2016

Annual Gathering QL hotels
QL Hotels en Restaurant is dé collectie van ruim 125 kleinschalige autentieke hotels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen en op de Antillen. Op maandag 14 maart jl. heeft de jaarlijkse bijeenkomst voor hoteliers en restaurateurs plaatsgevonden bij De Bloemenbeek.

Telegraaf maandag 04 maart 2016

Telegraaf woensdag 16 maart 2016

Uvio anders organiseren, werken en co-creatie 10 mei 2016

 

Reserveren